Dutch Justice Closes Down Pyramid Game PlanB4You

Johny Schabregs, PanB4you

 

Justitie legt voor miljoenen beslag op rekeningen PlanB4you uit Den Bosch om piramidespel

DEN BOSCH – Justitie heeft beslag gelegd op de bankrekeningen van PlanB4you en van de directeur. Dat bedrijf, dat voor kort een kantoor in Den Bosch had, zou zich voor 2,5 miljoen euro schuldig hebben gemaakt aan oplichting en witwassen.

De FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, doet strafrechtelijk onderzoek naar het bedrijf. Het vermoeden bestaat dat PlanB4you zich schuldig maakt aan een piramidespel, dat ook wel ponzifraude heet. Hierbij betaalt het bedrijf deelnemers met de belegging van de inleg van nieuwe klanten. De oprichter eigent zich dan meestal een bijzonder hoog rendement toe.

'Makkelijk geld verdienen'
Via YouTube en bijeenkomsten probeert PlanB4you nieuwe klanten te strikken. Het bedrijf houdt ze daarbij voor dat ze makkelijk geld kunnen verdienen door dagelijks tien keer op advertenties te klikken. Daarnaast zouden potentiële klanten makkelijk geld kunnen verdienen door anderen over te halen deel te nemen aan het project.

Deze deelnemers komen dan als het ware onder de aanbrenger te hangen wat weer extra inkomen oplevert voor de aanbrenger. Naast het klikken op de banners heeft PlanB4you ook nog een webshop waar goederen tegen 'hoge' kortingen kunnen worden aangeschaft, aldus justitie.

Invallen in Nederland en andere landen
Voor het inleggen van geld krijgen de leden van PlanB4you een account met een fictief bedrag terug. Dit terwijl de directeur het geld zou gebruiken voor de aankoop van dure auto's, zegt justitie.  

Zeker 20.000 mensen in onder meer Nederland, Duitsland, België, Slovenië en Italië hebben de afgelopen maanden geld ingelegd bij PlanB4you. De FIOD viel bij een internationale actie in augustus in totaal zes gebouwen in Nederland en België binnen, waaronder een bedrijf in Den Bosch.

Ook dure auto's in beslag genomen
Behalve de bankrekeningen nam de FIOD ook zeven auto's in beslag. Het gaat onder andere om een Maserati, Jeep en Porsche. Door de beslaglegging wil de FIOD voorkomen dat de directeur het geld kan 'wegmaken'.

De website van de FIOD:

Beslag op miljoenen PlanB4you

18-12-2014

De FIOD voert een strafrechtelijk onderzoek uit naar PlanB4you bv en het concept PlanB4you.

Nederlandse participanten in het concept PlanB4you kunnen contact op nemen met de FIOD door een e-mailbericht te sturen naar [email protected] met daarin de volgende gegevens:

  • naam
  • adres
  • postcode/woonplaats
  • telefoonnummer
  • burgerservicenummer

Na ontvangst van deze gegevens zal er begin januari 2015 door het onderzoeksteam contact worden opgenomen met de participanten die hebben gereageerd.

Omdat sprake is van een lopend strafrechtelijk onderzoek kunnen op dit moment verder geen inlichtingen aan participanten en andere belangstellenden worden verstrekt. 

Op www.om.nl staat een persbericht van het Openbaar Ministerie over het onderzoek.

Become a Recommended Distributor

Direct Selling Distributors, they are active professionals, who love to team up with you!

Write a comment

Connect with