Network Marketing In Nederland In 2016

Netwerk Marketing Nederland

 

Een vriend, collega of kennis belt je met de vraag:

Ik ben een business gestart, je kan er veel geld mee verdienen met weinig tijd, heb je interesse om er naar te luisteren tijdens een presentatie?

Het blijkt om een Netwerk marketing / Multi Level Marketing / Party Plan bedrijf te gaan.

Min of meer dezelfde termen voor de Direct Selling industrie waarmee je beloond wordt over de omzet van een groep klanten of business partners, twee of meerdere niveau's diep.

Met circa 25 jaar internationale evaring in deze branch als Score keeper vind ik mij gekwalificeerd er een mening over te hebben m.b.t. de Nederlandse en Belgische markt 🙂

Weing tijd? Nee.

Veel verdienen? Ja, mits je bereid bent het vak, want dat is het, te leren.

Ongeacht je putjes schepper bent of succesvol ondernemer. Een goede bakker, slager, accountant of prof voetballer word je niet zo maar, net zo min als een professionale network marketer. En je gaat verdienen als je het niet probeert maar er voor gaat.

De opstart investering is laag, vanaf 100 euro en dat voor een eigen bedrijf, want dat is het echt, jouw bedrijf!

In het verleden hebben teveel mensen gedacht dat inschrijven alleen voor een network marketing bedrijf genoeg is om even snel met weinig werk leuk bij te verdienen, en het gros daarvan zit met een frustatie thuis.

Kan mij wel voorstellen hoe dat gekomen is. Tijdens een hotel presentatie komen veelal Amerikaanse top verdieners van bedrijven met een goed verhaal en enorme verdiensten, je denkt Kan ik ook schrijft in en dan moet je gedegen aktie ondernemen en dat hebben de meeste Nederlanders niet onder de knie…

Daarnaast zijn onze sociale voorzieningen ondanks de lopende afbraak nog redelijk vergeleken met andere landen, daar wordt veel meer de noodzaak in gezien om een 2e inkomen op te bouwen, de doorsnee Nederlander gelooft het allemaal wel, als het even tegen zit dan stopt hij/zij met zijn nieuwe bedrijf. (Helaas, pindakaas, ik geef mijn droom op)

Voor 200 topverdieners zie deze pagina.

In Nederland fronsen veel mensen de wenkbrauwen als je een goed produkt of dienst aanbied als vriend, familie, of kennis, in andere landen is dat heel normaal (USA, Azie). In het buitenland trekken conventies vaak (tien) duizenden mensen. Zelf heb ik een presentatie gegeven voor 50,000 netwerkers in Manilla – Philippijnen en voor 6,000 man in Istanboel – Turkije.

In Nederland spreek je van een succesvolle meeting als er 25 – 75 mensen komen op een bedrijfspresentatie.

Nederland en Belgie hebben veel potentie als netwerk marketing land, je moet wel even door de zure appel heen bijten 🙂

Manilla Netwerk Marketing presentatie

Manilla

Wereldwijd heeft de Direct Selling Industrie naar schatting meer dan $200 Miljard omzet, het is een gevestigde en grote industrie met meer dan 100 miljoen netwerkers / distributeurs. In Nederland zijn ongeveer 40,000 mensen actief volgens Vereniging Directe Verkoop. Ik denk dat het er veel meer zijn omdat legio bedrijven niet aangesloten zijn bij deze wat suffe overkoepelende organisatie.

Kortom, potentie zat en als je professioneel bezig bent dan zal je zien dat je netwerk zich uitbreidt naar andere landen.

Turkije – Netwerk Marketing presentatie

Turkije - Netwerk Marketing

 

Hoe wordt je dan succesvol in Netwerk Marketing in Nederland?

Op de eerste plaats je kennis opbouwen, een mooi startpunt is deze website, zat feiten en cijfers om de industrie te leren kennen en kandidaten goed te informeren.

  • Volg Eric Worre, de top trainer in de USA met honderden interviews met top verdieners.
     
  • Haal kennis van de website van de Direct Selling Organisation
     
  • Praat met succesvolle netwerk marketers, het heeft geen enkele zin om een kennis die geen succes heeft gehad in deze branch naar zijn mening te vragen 🙂
     
  • Benader succesvolle ondernemers voor je business, en mensen die wat presteren, vrolijke mensen met een drive, daar is het leuk mee samenwerken!

ik zie zelden dat iemand zonder goede sociale en communicatieve vaardigheden slaagt in Netwerk Marketing, in Nederland of in het buitenland. Uiteraard kan iedereen die vaardigheden opbouwen net zo als business geloofwaardigheid, maar sommige mensen hebben daar wel erg lang voor nodig….

Become a Recommended Distributor

Direct Selling Distributors, they are active professionals, who love to team up with you!

Write a comment

Connect with